Thursday , April 18 2024

The Color Guard – Cornucopia

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Suziblade Records, betyg: 4]

The Color Guard har blivit ett jämlikt band sedan förra albumet Dark Pop. Då bestod de av tre tjejer och en kille. Nu består de av två av varje kön. Cornucopia i sin tur innehåller en sexspårs EP och en DVD inspelad på gothrockpartyt Alchemy på CBGB´s Gallery.
Tar vi CD:skivan först så är inte låtarna fullt lika roliga här som på föregångaren, med ett par undantag: medryckande “I had a dirty dream about you” och “Experienca exotica”. The Color Guard är inga proffsmusiker men de lever på att ha roliga, udda och lite märkliga idéer som utmynnar i en del tilltalande melodier. På så vis gör de sitt bästa av de kunskaper de har och lyckas få till det rätt ofta ändå. Lalena Fissures sång är dessutom en klar tillgång för helheten. Fantasin gör resten. När det gäller DVD:n så är den inte mycket att hänga i julgranen. Såväl bild- som ljudmässigt handlar det om en riktig amatörhistoria, där man tonar ner bilden mellan varje låt, kanske för att undvika att avslöja hur liten publiken på klubben är. Men det förstår man ändå på applåderna som slipper igenom. Ljudet är tunt och låter rätt illa. Förmodligen lät det bättre på plats, men detta är ingen DVD man kommer att se ofta. Lalena uppträder iklädd hemgjorda änglavingar, man får känslan av att The Color Guard är ovana att spela live och osäkerheten lyser igenom. Slutsats: The Color Guard gör sig bättre på skiva och förra albumet är över huvud taget mycket bättre än det här.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …