Hardcore Superstar – Bastards

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Gain, betyg: 6]

Hardcore Superstar framför en enda låt på den här singeln och “Bastards” är en typisk moderniserad sleaze-karamell. Den är på intet sätt nyskapande och i ärlighetens namn inte särskilt spännande heller, men visst svänger det om groovet och visst påminner Jocke Bergs röst om Vince Neills i Mötley Crüe.
Göteborgsbandet, som bildades redan –97 har tydligen sitt sjätte album på gång och håller det samma energiska status som på “Bastards” kan det bli en riktigt bra platta inom genren. Så det är något för den sminkade delen av hårdrockspubliken att se fram emot. När det gäller den här singeln däremot hade det varit givande med åtminstone ett eller ett par spår till för att få uppfattningen om ifall det nya materialet kommer att hålla hela vägen. Energin och pondusen finns här i alla fall. Resten hänger på låtarna.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …