The Color Guard – Dark Pop

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Suziblade Records, betyg: 7]

Den här skojiga och intressanta plattan gavs ut redan 2004, men har nu som först hittat vägen till Zeros redaktion. Anledningen är The Color Guards nya EP/DVD kallad Cornucopia som den dök upp tillsammans med. The Color Guard var på den här tiden en lekfull kvartett från New York, bestående av tre tjejer och en kille. Tillsammans skapade de alternativ popmusik med allsköns influenser och idéer, vilket gör deras musik rätt personlig och spännande. Det är sällan den ena låten är den andra lik, såväl till nack- som fördel egentligen. Vad som är positivt är att plattan har blivit rätt varierad och det negativa är att jag inte gillar alla låtar. Å andra sidan, hur ofta hittar man album där man värdesätter vartenda spår lika högt? Främst är det mot slutet av Dark Pop som idéerna börjar tryta och mitt intresse dippar. Dessförinnan dukas det upp ett smörgåsbord av allsköns varianter. Med hjälp av tydliga refränger, småknäppa verser och många gånger folkaktiga sångmelodier sätter sig ett gäng låtar i huvudet. Roligast och bäst är spår som “Your kiss is my command” och “October”. The Color Guard baserar sin musik på rätt tunga gitarrer, bas och trummor, men det förekommer även oväntade instrument som flöjt och triangel. Sedan gör stämsången sitt för att fullända amerikanarnas lätt säregna sound av psykedelia, pop, rock, folk och indie/alternativ.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …