Mother Misery – All Eyes On You

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alabama Records/ Dead Frog, betyg: 7]

Fyramannabandet från Enköping med det “glättiga” namnet Mother Misery är här med uppföljaren till fullängdaren Grandiosity och EP:n For The Crows. Nya albumet är en högst kapabel historia. Tänk er hårdrock i stil med främst sentida Monster Magnet, samt Audioslave och Soundgarden, så förstår ni åt vilket håll det lutar. John Hermansen sjunger lite i stil med Chris Cornell och All Eyes On You innehåller ett gäng riktigt catchiga låtar. Bandet är bra på att skriva stonerriff som upprepas och mals in i huvudet på lyssnaren och de har tillräckligt med hållbara melodier för att bli hårdrocksradions nya gullegrisar.
Vad som fattas, eller åtminstone vad jag har svårt att hitta i Mother Miserys musik, är det där lilla extra som ger bandet en egen identitet och profil. Men jag kan leva med det, eftersom låtmaterialet håller så hög klass, liksom produktion och instrumentala insatser. Dessutom har jag svårt att värja mig från det högoktaniga groove som Mother Misery pumpar fram i spår som “Gods fall”, “Pray for them pigs” och “My soul” även om de mer kommersiellt gångbara spåren hittas i början av albumet. All Eyes On You är helt enkelt ett lyckat hårdrocksalbum för grunge/stoner-fansen, men jag tror att bandet skulle vinna på att snegla lite mindre mot förebilderna framöver och försöka åstadkomma något mer egensinnigt.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …