Friday , December 8 2023

Killerchaps – Killerchaps

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adore Music, betyg: 6]

Efter singeln “Dance with her” hade jag förväntat mig lite mer än de tjugofem minuter som det självbetitlade debutalbumet med sina tio låtar ger. Allting har gått väldigt fort för de postanställda boråsarna och kanske är det där felet ligger. Alltför många band albumdebuterar alltför tidigt och låtmaterialet blir lidande. Inte så att Killerchaps är en dålig fullängdare (om man nu kan kalla den för det, med dess korta speltid?). Bandet har sin stil och sitt sound, men få låtar når samma klass som singeln och det är lite synd. Jag tror nämligen att Killerchaps kan förmå sig till ännu bättre än så här. Å andra sidan förstår jag grabbarna. Får man ett skivbolagserbjudande när man står i replokalen och harvar så tar man givetvis chansen. Hellre det än att riskera att få hänga kvar där och spela för polarna och dammråttorna.
Killerchaps har i alla fall fått till ytterligare en handfull trevliga låtar, förutom “Dance with her”. Spår som “Hounds like tigers”, “Albatross” och “Cupid was a drunk” är några av de mest lyckade pärlorna här. För er som inte har hört Killerchaps ännu kan jag upplysa om att bandet spelar väldigt enkellyssnad och direkt gitarrpop utan krusiduller eller aggressioner. Det är dansant, nästan minimalistiskt och rakt på sak. Trevligt, utan att förändra världen, och tillräckligt charmigt för att rädda fredagskvällens party.

Om Webbmaster

Kolla även

Marry Cherry – Knockout

Gillar du The Jesus and Mary Chain, Raveonettes och Spaceman 3?   Kolla då upp …