David Andréas – Yes/ No

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Hoob Records, betyg: 5]

Den här trespårssingeln kommer som ett smakprov på den fullängdare med David Andréas som planeras dyka upp i höst. Vad som gäller är gitarrbaserad singersongwriterpop. Resultatet är väl okay, men knappast något som skiljer sig från mängden eller sätter några djupa spår hos undertecknad. Titelspåret är tämligen ospännande och ger mig ingenting. “Caught in the fire” med sin handklappade rytm är bättre och kan beskrivas som en småtrevlig bagatell som fungerar för stunden. Men bäst tycker jag om lugna och vemodiga “Talk” som avslutar plattan. Här slår David Andréas och hans musikanter an en sorgsen ton och får fram en atmosfär som känns riktigt tilltalande. Låten påminner nästan om en modern folkcountryballad med sitt munspel och piano, även om texten inte är av det historieberättande slaget. För mig är således “Talk” den låt som gör mig lite nyfiken på göteborgarens kommande cd. När de två första låtarna passerat tämligen omärkta förbi, stannar nämligen denna i medvetandet.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …