Sophie Ellis-Bextor – Trip The Light Fantastic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Polydor, betyg: 4]

Brittiska Sophie Ellis-Bextor är tillbaka efter ett par års tystnad. Och det är uppenbart att tystnaden mer har berott på en önskan att lägga tid på familj än på att utveckla sig musikaliskt. Sophie Ellis-Bextor trampar alltså vidare i hyfsat välbekant stil.

Jag föll för Sophie redan i början av millenniet när hon satte sången på Spillers rökare “Groovejet”. Debutplattan innehöll småkaxig popdisco i trygg vuxenförpackning, och den kombinationen har sedan dess varit hennes signum.

På nya skivan “Trip The Light Fantastic” börjar det det hela dock kännas lite tradigt. Och det är inte så svårt att höra likheterna med andra lite småtrötta artister såsom Kim Wilde och Kylie Minogue. Dessutom blir retrovibbarna, som också hängt med sedan “Groovejet”, lite väl sega. Bäst är Sophie när hon sticker ut hakan som i “New York City Lights” med snygg Client-doftande refräng. Men som helhet är “Trip The Light Fantastic” en klassisk mellanplatta, som inte tillför något nytt utan bara lite sömndrucket puttrar på i välbekanta vatten. Tyvärr.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …