The Fine Arts Showcase – Sings Rough Bunnies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Adrian Recordings/ Border, betyg: 6]

Gustaf Kjellvander gillar bandet Rough Bunnies så mycket att han, tillsammans med sin grupp The Fine Arts Showcase, har gjort en fullängdare med covers av deras låtar. En ovanlig idé visserligen, att ett svenskt band tolkar ett annat svenskt bands samtida låtmaterial och gör en hel platta av det, men jag kan inte påstå att resultatet knockar mig. Därmed inte sagt att den här CD:n är dålig eller ointressant. Skivan innehåller tveklöst en del riktigt fina melodier och låtar. Kjellvanders röst är naturligt nära och mörkt tilltalande. Musiken flyter fram i all enkelhet och skapar mjuka kulisser av ljud. Plattan är mastrad av Norman Blake från Teenage Fanclub och producerad av Mathias Oldén från Logh. Detta är tydligen The Fine Arts Showcases tredje album hittills.
Musiken kan bäst beskrivas som tämligen lugn, romantisk och mjuk alternativpop, pudrad med lite mörkare socker emellanåt. Som bäst låter det ungefär som Velvet Undergrounds lugnaste låtar. Bakelsen som blivit resultatet är fluffig, söt och vilsam, men inte direkt spännande eller på djupet angelägen. Jag har ingen aning om hur bandet Rough Bunnies låter och kan inte dra några jämförelser, men den här tributplattan är och förblir trevlig sommarpop som inte kräver något större engagemang, men som ändå fungerar och underhåller.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …