Tuesday , April 16 2024

Sonny Crocket – Sonny Says

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gaining Records, betyg: 7]

Så ramlade plötsligt Sonny Crockets debutalbum in. Singellåten “12´” är med och tolv är även antalet låtar bandet har fått med på plattan. Jag har varit spänd på att höra den här gruppen i det “stora” formatet sedan jag recenserade singeln och nej, jag är inte besviken. Tvärtom.
Den här plattan är precis så händelserik, varierad och knäpp som jag hade hoppats på. Ingen låt är den andra lik och samtliga har en lekfull galenskap integrerad som gör att man lika gärna kan hoppa omkring och röja till musiken som att sitta still och bara lyssna.
Ändå är det här ingen svår musik. Tvärtom. Det är närmast en punkig estetik som ligger till grund för flertalet låtar. Vad Sonny Crocket har gjort är att pryda dessa relativt enkla komp med psykedelia, coola ljudeffekter, popmelodier, vilda syntar och andra infall som tyckts ha dykt upp i stundens hetta. Det är åtminstone så jag tänker mig tillvägagångssättet när jag lyssnar på Sonny Says.
Band som Devo, Wall Of Voodoo och Karel Fialkas första soloalbum gör sig påminda, utan att Sonny Crocket blir till någon kopia av någon. Man känner inte att bandet har satt upp några restriktioner för sitt uttryck. Istället tycks de göra vad som faller dem in och när det faller dem in. Bortsett från ett par mindre originella spår så fungerar det mesta bra här. Sonny Crocket blir en grupp att följa framöver. Vad som helst kan hända när de rider med fria tyglar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …