Kaross – Molossus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Eastground Records, betyg: 7]

Med ett omslag som det till Kaross debutalbum ber man nästan folk att inte köpa plattan. Konvolutet är verkligen inte inbjudande och först trodde jag att det var någon tillfällig lösning, innan det “riktiga” konvolutet var klart. Men det visade sig vara det riktiga jag hade i min hand. Så, kära läsare: försök att se förbi det fula utanpåverket och låna ett öra till den tunga hårdrock Kaross producerar istället. Den är nämligen värd bättre än att bli förbisedd. Bandet med härkomst i Skövde och Falköping måste ha lyssnat på Mustasch. Kanske inte så lite heller. Men sämre förebilder kan man ha och Kaross vräker på rätt bra när de kommer igång. Det här är tung, fet, stenad boogierock, hårdrock och rock n´ metal med ett driv som ger unga grabbar skäggväxt och får vilda flickor att klä sig i läder och hoppa in i raggarbilar. Ett utmärkt soundtrack till din nästa fyllefest således och jag gillar råheten, skiten och de grova gitarrerna. För fans av mer polerad metal går Kaross bort, för det här är mer av sandpapper på sårskorpor än inställsam reklammusik och det passar mig utmärkt. Sen kunde bandet visserligen ha skaffat aningen större egen personlighet och originalitet, men de bitarna kan nog komma på plats vid framtida släpp. Vill du ha ett fläskigt ös så är det bara att casha upp för Molossus och se på när polarna headbangar och lirar luftgitarr, medan krukväxterna kroknar och dör av den svettstank som fyller rummet.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …