Wednesday , April 17 2024

The Bends – Better One

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Brand New Productions, betyg: 6]

The Bends debutalbum började spelas in under 2005 och 2006 med Hans Olsson (Timo Räisänen, Hello Saferide med fler) som producent. Innan dess släppte Uddevallagruppen EP:n Black Water. Anledningen till att albumet inte kommit ut förrän nyligen beror på medlemsbyten och enligt pressreleasen var The Bends mer elektroniska tidigare. På Better One är soundet rätt organiskt med gitarrer, bas och trummor, samt Anders “Lotus” Andréassons sång. Det är även han som har skrivit de tio låtar Better One innehåller. Resultatet är i stora stycken helt okay popmusik, men plattan känns ändå ospännande och inte överdrivet personlig. Kort sagt: The Bends skiljer sig inte mycket från många andra popband med den här sättningen, som med smått vemodiga melodier producerar låt efter låt och som ibland får till det bättre, ibland mindre bra.
Några av skivans höjdpunkter är “Conversations”, “Brand new start” och “We can´t go on like this”. Möjligtvis har ni sett videon till den sistnämnda på MTV? Det finns ytterligare några spår här med dylika kvaliteter, men dessvärre också en del utfyllnad som går mig spårlöst förbi. Just den här regniga sommardagen är Better One ett småtrevligt sällskap, men jag är tveksam till om plattan kommer att överleva till nästa sommar.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …