Fiktion – Vardagspaus

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Frukt Records, betyg: 7]

Bakom artistnamnet Fiktion döljer sig Gustaf Lundh, och på skivan “Vardagspaus” döljer sig fem instrumentala guldkorn man har svårt att vara utan. Närmast tänker jag på Detektivbyrån, även om instrumenten och soundet inte direkt är närbesläktade. Men det är däremot stämningarna. Fiktion tar avstamp i ett gitarrsound som ramas in av stillsam elektronik, mjuka takter och knastrande och sprakande effekter. Upp-poppad ambient eller distanserad electronika, det är inte utan svårighet man kan försöka sätta namn på musiken. Och frågan är om man ens skall det. Jag tror att Fiktion gör sig bäst bara genom att lyssnas på. Så besök Frukt Records hemsida ögonaböj och bekanta dig med Fiktion, en artist du inte visste att du inte vill missa.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …