Saturday , April 20 2024

Black Bonzo – Sound Of The Apocalypse

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, B & B Records, betyg: 9]

Sedan 2004 har jag väntat på ett nytt släpp från Skellefteåbandet Black Bonzo och nu är Sound Of The Apocalypse äntligen här. Första albumet som ibland bara kallas Black Bonzo, men som egentligen heter Lady Of The Lake, har spelats här hemma med jämna mellanrum under de tre år som passerat. Det är en skiva man inte tröttnar på i första taget. Även nyverket lär hitta sin väg till cd-spelaren i flera år framöver, trots – eller tack vare – sin komplexitet..
Med Sound Of The Apocalypse har Black Bonzo i ännu högre utsträckning än tidigare traskat in i de djupa progmarkerna. De påtagliga Uriah Heep-vibbarna är i stort sett bortarbetade, men de vackra melodierna, den utsökta spelskickligheten och i viss mån, även inslagen av hårdrock, existerar fortfarande. Magnus Lindgren sjunger bättre än någonsin och norrlands stoltheter ligger helt rätt i tiden. Således ska Sound Of The Apocalypse även släppas i USA, Kanada, Japan och Brasilien. Man kan bara hoppas att Black Bonzo via denna satsning ska få det internationella genombrott bandet så väl förtjänar.
Uppskattar du exempelvis Gentle Giant, Jethro Tull, Yes och/eller Genesis (Peter Gabriel-eran givetvis) så finns det goda chanser att du tar detta album till ditt hjärta. Plattan är dessutom inspelad på samma mixerbord som Pink Floyds Animals, för Guds skull!

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …