Wednesday , April 17 2024

Bobby – Another Day (No Ones Fault)

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, BB Music, betyg: 4]

Dagens Bobby är en trevlig grupp. Trevliga melodier och trevliga texter. Och helt fruktansvärt snälla. I jämförelse med Bobby är till och med Melody Club vildingar. Och i jämförelse med det Bobby som dök upp 2003 har dagens upplaga helt slipat bort det lilla som var spännande på debutalbumet.

Och det är synd att utvecklingen gått i den riktningen. För Julian Brandt bevisar i alla sammanhang han dyker upp i att han sjunger strålande och har en utmärkt förmåga att skriva lättsmält popmusik, nu tillsammans med Torben Doe som utgör Bobbys andra halva.

“Another Day (No Ones Fault)” är på intet sätt en dålig låt, men den är tyvärr alltför rundslipad, och även om jag hör den 10 gånger i rad så har jag ändå svårt efteråt att minnas hur den gick. Andraspåret “She’s Crying” är en tvättäkta sista-låten-innan-stängning, stämningsfull men samtidigt knappast något man spelar för sig själv hemma i vardagsrummet.

Som sagt, Bobby kan bättre, och skulle kunna välja att tävla med ovan nämnda Melody Club. Eller Universal Poplab. Eller vilket annat popband med tydliga elektroniska inslag som helst ifall de ville, istället för att sakta glida ner i de lägre tonårens harmlösa romantiska Starlet-noveller.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …