Thursday , April 18 2024

Cherry Overdrive – Clear Light

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Heptown Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

Fyra danska damer har tagit med sig garagerocken upp i ljuset och resultatet låter riktigt bra. Punklarm blandat med blommiga 60-talsinfluenser, surfgitarrer, psykedeliska inslag och tamburiner är inte det sämsta, speciellt inte när upphovskvinnorna vet att skriva bra låtar. Lene Kjaer Hvillums röst påminner om en varmare och något mörkare version av Grace Slicks (Jefferson Airplane) och passar utmärkt till stilen, oavsett om bandet levererar ruffiga rocklåtar eller lugnare, melodiösa poppärlor. Det svänger bra om tjejerna och så länge de avverkar singellånga låtar är jag med dem hela vägen. Men i över tio minuter långa “The fall” rasar garageväggarna samman. Cherry Overdrive fixar helt enkelt inte att göra den långa, lugna, lama låten intressant i längden. Hade de nöjt sig med en treminutersversion hade den säkert också suttit, såsom merparten av materialet på bandets debutalbum, men det försök till flummig instrumentalpsykedelia som över halva låten består av gör bara att man tröttnar.
Detta misstag – eller brist på material? – bör dock inte avskräcka någon från att investera i Clear Light. Låtar som “What it takes”, “Sheryl´s faith”, “Shake it up”, “Reptiles” och “Sharks” bjuder på utsökt, charmig och väl framförd garagerock som ingen bör missunna sig. Cherry Overdrive har alla förutsättningar att bli riktigt stora inom genren.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …