Thursday , July 25 2024

Thoushalnot – Land Dispute

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Dancing Ferret Discs, betyg: 5]

Den här trion från Pennsylvania i USA är framme vid fjärde studioplattan och herrarna blandar och ger på ett sådant vis att det inte går att sätta en enkel etikett på bandets musik. Det snackas om goth, industrirock, syntpop, postpunk, new wave och Gud vet allt, men så enkelt är det inte. Och framförallt: så förväntat elektroniskt låter det inte. Visst förekommer det en hel del syntar och visst kan nämnda genres spåras i någon låt här och var, men soundet känns ändå nästan akustiskt mjukt och väldigt slickat. Likaså gör Alex Reeds röst. Han sjunger rent, klart och fint. Texterna är ofta långa, men dessvärre lyckas inte Alex förmedla det känslomässiga innehållet till mig. Lägg till dansrytmer som kommer och går plattan igenom och du har en uppfattning om vad Thoushaltnot har fyllt cd:n med. Personligen är jag inte överdrivet imponerad eller road. Land Dispute är för mycket glansig yta och för lite kött, för mycket finkulturell pop och för lite svettig rock. Åtminstone för mig. Naturligtvis är musiken inte dåligt framförd, men det är sällan den känns laddad eller medryckande och jag blir inte av med misstanken att Alex Reed hellre skulle vara författare eller poet än popsångare. På den punkten har jag säkert fel, men känslan finns där hela tiden. Möjligtvis kommer det här albumet att växa med tiden, men för närvarande betvivlar jag även denna möjlighet.

Om Webbmaster

Kolla även

Anna Öberg – video till “Ligger på rygg”

Helsingborgsbördiga Anna Öberg har gjort sig ett namn med sin säregna skånska pop baserad på …