Manic Street Preachers – Send Away the Tigers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Columbia / Sony BMG, betyg: 4]

I början av nittiotalet skrev Manic Street Preachers låten”I laughed when Lennon got shot”. På sjunde albumet Send Away the Tigers gör de istället en tolkning av John Lennons “Working class hero”. Mycket har uppenbarligen hänt sedan Walesgruppen, som är en trio sedan gitarristen Richey James omtalade försvinnande 1995, bildades. Manic Street Preachers spelade ursprungligen en adrenalinstinn blandning av frenetisk punk och stenhård rock, klädde sig i glamkläder och pekade sitt långfinger åt allt och alla. Nu gör de istället trist arenarock för radhusboende. Det är stora gitarrer och stora refränger, men den forna vitglödgande ilskna energin har sedan länge falnat. Det tydligaste exemplet är det radiovänliga sömnpillret, och tillika Nina Persson-duetten, “You’re love is not enough”.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …