Thursday , September 28 2023

Good Charlotte – Morning Revival

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[album, Epic / Sony BMG, betyg: 4]

Tvillingarna Madden och deras tre bandkollegor har vuxit till sig på fjärdesläppet Morning Revival. I jämförelse med bandets tidigare Markooliopunk blir Morning Revivals synthiga och dansanta punkpop, med tillhörande pubertala emotexter, lika allvarlig som Joy Division. Givetvis är det fortfarande fullkomligt harmlöst. Bandmedlemmarnas piercingar, tatueringar och öronbling är inte särskilt indikativa för deras överproducerade musik som riktar sig till samma målgrupp som Avril Lavigne, Green Day och andra blöjpunkare gör.

Morning Revival är en relativt förutsägbar kommersiell produkt, som dock glimmar till emellanåt i all sin slätstrukna ära. Singeln “The River” är trivsamt catchy och “Dance Floor Anthem” är en discorockdänga som gör själv för sitt namn och har en refräng som är omöjlig att värja sig ifrån.

Om Webbmaster

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …