Front Line Assembly – Fallout

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, , betyg: 7]

Är det redan julafton?
Ett nytt släpp med FLA bara nio månader efter den mycket trevliga Artificial Soldier.
Här visar de upp en EP med hela 12 spår varav tre stycken helt nya låtar och nio stycken remixar signerade några av de bästa i branschen.

Det hela börjar med Sebastian Kromor som tar upp “Unleashed” till de stora dansgolven, något som verkligen känns nödvändigt, den behövde lite 4/4 takter och hårdare stämning.

Jason Novaks remix av “Buried Alive” ger mig nästa öronorgasm. Nu snackar vi tokmörk klubbmusik med rena drum’n base-vibbar som får mig att tänka på Pendulum. Detta är verkligen helt suveränt.

När jag inte trodde att det kunde bli bättre så dundrar Combichrist in och fetar till “Beneath the Rubble” något enorm och lägger man till Jeremy Inkels raveversion av “Social Enemy” så har man de bästa mixarna som presterats till FLA sedan Tim Schuldts tid.

De fyra spåren får mig att nästan glömma bort att Portion Controls bidrag var oväntat tråkigt och Covenants version av “The Storm” påminner väldigt mycket om originalet.

Hur är de tre nya låtarna då?

Ja, de är så pass bra att de förtjänar att ligga på Artificial Soldier. “Electric Dream” erbjuder en Bill Leeb via en vocoder och “Armageddon” en Bill Leeb skrikandes på tyska.
Det hela avslutas med den trance/ambienta pärlan “Unconscious”.

Hade det varit sju spår så hade det varit en pinsamt enkel fullpoängare, men ett par utfyllningsremixar förstör den möjligheten. Men betyget blir ändå högt. Detta är det bästa man kan få för pengar idag.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …