V/A – Septic VII

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Dependent, betyg: 7]

“Septic 7” är den sista skivan i Septic-serien, och en av den elektroniska musikens bästa samlingsserier går i graven. Med flaggan i topp förstås.

Samtidigt undrar man hur kul det egentligen är att sätta samman en skiva samtidigt som vet att slutet närmar sig. Kanske är det därför som andelen unika spår är färre än vad man tidigare blivit bortskämd med. Å andra sidan är blandningen utmärkt, och Sverige får stort utrymme när både Necro Facility, Cryo och The Knife finns representerade.

Bland de mer unika spåren återfinns intressanta remixer på Skinny Puppys “Politikil (Humble Brothers Remix)”, Seabounds “Domination (Die Form Remix)” och Caustics “Mmm Papscraper I Love You (Cervello Elettronico Mix)”. Dessutom blir jag som vanligt lycklig över ett nytt spår med mind.in.a.box och som extra bonus dyker KMFDM upp med en fet cover på DAFs “Der Mussolini”.

“Septic 7” är inte den starkaste skivan i serien, men den är ändå det perfekta soundtracket till en kväll med gravöl och minnestal över ett skivbolags uppgång och fall.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …