Mignon – Bad Evil Wicked & Mean

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bad Girl Records, betyg: 7]

Om den kvinnliga chockrockaren Mignon skulle jämföras med Alice Cooper – och det finns gott om anledningar – blir det snarare med album som Da Da och Special Forces än Billion Dollar Babies eller Killer. Det här är väldigt avskalad electro istället för hårdrock, där vartenda ord, varenda viskning och varenda synthton hörs tydlig. Gitarrer förekommer också, men de är inte särskilt framträdande i ljudbilden, mer än i inledande “Black soul”. Det låter mycket 80-tal om Mignons debutalbum, men för att vara “skräckrockare” är hon inte särskilt skrämmande. Däremot har hon humor, en del fyndiga melodier och låtar som inte sätter sig direkt, men som hittar hem efter ett par lyssningar.
Medverkar på albumet gör bland andra Peaches, Thomas Wydler från The Bad Seeds och Lady Miss Kier från Deelite. En scenshow med Mignon sägs innehålla rökbomber, blodiga sjuksystrar, knivar, läder och svart smink. Ännu en anledning att jämföra Mignon med The Coop alltså. På bilden i pressreleasen är hon iförd hög hatt, dödskalleklänning och hårt målade ögon, precis som en kvinnlig motsvarighet till Alice, så man får intrycket att hon – liksom väldigt många andra kända artister av idag – har herr Furnier att tacka för det mesta. Därmed slutar dock liknelserna och när man svalt detta är det bara att ge sig hän i musiken.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …