Rabia Sorda – Metodos Del Caos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Out Of Line, betyg: 6]

När Erk Aicrag från stenhårda mexikanska ebmduon Hocico ger sig ut på soloäventyr blir resultatet överraskande ljust och melodiöst. Och jämrans bra. Även om tempot är ganska högt och alla Hocico’s ingredienser finns med känns det ändå uppfriskande och nytt. Eller i alla fall uppfriskande, för så extremt nytt är det nu inte. Musiken innehåller trådar till i stort sett alla varianter av både nutida och old school-ebm, utom kanske just den hårdare industrigrenen som Hocico behärskar så väl. Det jag framförallt uppskattar är den myckna 80-talskänslan i stil med klassiska Front 242, Psyche eller The Invincible Spirit, utan att för den skull bli plagiat. Rabia Sorda är definitivt ett fynd i skivfloden.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …