Onetwo – Instead

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Theremusic, betyg: 7]

När två ikoner från den elektroniska musikens ungdom slår sig samman tjugo år senare blir resultatet väldigt – moget. Onetwo består av Claudia Brücken från Propaganda och Paul Humphreys från OMD, tvågrupper som gärna nyfiket experimenterade med ljud och melodier på 80-talet. Nu känns det istället som om paret sitter på verandan med ålder och värdighet och spelar upp sina erfarenheter för de nya utforskande generationerna. Det är med andra ord musik som i det närmaste är tekniskt fulländad, fylld med tjusiga arrangemang. Men det är också ganska uddlös musik, där de vassa kanterna slipats ner och spikmattorna stoppats med bomull. Och jag gillar det. Det är så här åldrande skall ske och det är så här medelålders elektropop skall låta.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …