Saturday , October 1 2022

V/A – Gothic Divas Presents Switchblade Symphony, Tre Lux & New Skin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cleopatra, betyg: 7]

Tre gothsångerskor i fyra band samsas på den här cd´n som innehåller remixade låtar, rariteter och en video. Musiken är förväntat mörk, ibland dansant och ofta elektronisk. New Skin medverkar med fyra egna kompositioner, varav tre är remixar som bör tilltala såväl techno- som synthpopfans. Tre Lux med Tina Root från Switchblade Symphony är också kul. De gör en egensinnig version av Depeche Modes “Never Let Me Down”, Rolling Stones “Wild Horses” och en egen låt. Stilettsymfonin själva skapar drömsk musik i “Clown”, “Soldiers” och “Wicked”. Avslutande Effcee framför bara två låtar, men bägge är trevliga synthpopdängor. Lättsmälta karameller kanske, men medryckande. En lyckad compilation.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …