Abramis Brama – Live

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Sweden Rock Records, betyg: 8]

Jag börjar tappa räkningen över de gånger jag har sett Abramis Brama live hittills, men en sak är garanterad: vill man se ett band som ger allt på scenen, som framför sina låtar med stor kompetens och som alltid förmedlar känslomässigt, så är Abramis ett säkert kort. Således är det inte överraskande att Stockholmsbandet nu ger ut ett livealbum. Vad plattan innehåller är elva konsert-låtar, inspelade mellan 2003 och 2006, samt en studioversion av den nyskrivna “I evighetens nav”. Vi som haft nöjet att uppleva Abramis på scenen några gånger känner till materialet rätt väl och Abramis-novisen får sig en seriös dos fet, groovig hårdrock med svenska texter. Om Abramis gav ut ett “greatest hits”-album vid tillfälle skulle det nog innehålla ungefär samma låtar som här, och det är glädjande att man framför så många av höjdpunkterna från förra cd:n Rubicon. Vad som däremot är lite synd är att detta inte är en show i sin helhet. Abramis hade lätt fixat att leverera ett sådant upplägg och ingen skulle ha möjlighet att betvivla gruppens renommé som en extremt tillfredsställande liveakt. Men skit detsamma: den här plattan ger den inbitne Abramis Brama-diggaren en härlig återblick av lyckade konsertupplevelser och den nytillkomne lyssnaren, utan koll på bandet sedan tidigare, får en åktur som heter duga. För vem kan vara likgiltig till ett band som Abramis Brama?

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …