Wednesday , May 22 2024

Housemeister – Roadmovie

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Word And Sound, betyg: 5]

Nästan tjugo minuters musik, fyra (mestadels) instrumentala låtar som bygger på rytmiska och melodiska upprepningar och diverse utsmyckningar av dessa färdigbyggda konstruktioner, är vad Housemeisters Roadmovie-ep handlar om. Personligen tycker jag inte att det blir intressant förrän själva låten “Roadmovie” tar fart. De två första spåren känns mest mesiga och intetsägande, men “Roadmovie” har ett beat, en bas och ett sväng som får mig att se folk svänga med rumpan på dansgolven när jag blundar. Här finns det sex och en hypnotisk rörelse som ger liv åt maskinerna, vilket saknas i “Bubbelgun” och “Fersengeld”.
I sista spåret kommer Housemeister loss med vocoders och syntharna pumpar slingor som på gamla Donna Summer-hits från slutet av 70-talet. Tyvärr utan det hårda beat Giorgio Moroder presterade. Nåväl, två schyssta spår av fyra är inte helt värdelöst, men nog kunde man önska sig en lite mer spännande utveckling inom ramarna och konturerna för det förutsägbara. Detta är mer för det avslagna discogolvets mainstreampublik, än för hemmaanläggningens lyssnande och vardagsrumspartajande befolkning. För mycket yta och för lite innehåll.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …