Saturday , April 13 2024

Elis – Griefshire

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Napalm Records, betyg: 7]

“My father died today”, sjunger Sabine Dünser i “Tales from heaven or hell” som inleder Elis nya album. Det känns märkligt att höra Sabine sjunga om döden då man vet att hon själv avlidit efter att inspelningen gjorts. Sabine kallade Griefshire för “sin baby” och som en hyllning till sångerskan fulländade bandet albumet. Det var tur att de gjorde det. Griefshire är nämligen en i mitt tycke bättre och mer varierad platta än Dark Clouds In A Perfect Sky som kom 2004. Och då var den ändå väldigt lyckad.
Då liksom nu framför Sabine texterna både på engelska och tyska. För den icke tyskspråkige lyssnaren strular det till saken lite. Griefshire är nämligen en temaplatta som berättar historien om två religiösa fanatiker till bröder, deras sökande efter frälsning samt deras längtan efter fulländad sanning och kärlek. Nu står visserligen låtarna på egna ben så man behöver inte ha grepp om storyn för att uppskatta musiken. Soundet i sin tur har bandet förstärkt med körer, harpa och stråkar, vilket fungerar fint ihop med Elis symfoniska gothmetal. Sabines vackra stämma är som en melodisk fjäril som sveper fram över dubbelkaggarna och gitarrernas riffande. Griefshire blev inte bara Sabine Dünsers baby, den blev också hennes farväl till fansen och det är ett avsked hon kan vara stolt över där uppe i sin himmel.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …