Froid – Streetpet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Bricktop/Sound Pollution, betyg: 5]

Rickard Olsén har en ljus och lite speciell röst som påminner om ett mellanting av Jocke Berg och Uno Svenningsson ungefär. Det är hans stämma som ger Huddingebandet Froid vad musiken och låtarna inte åstadkommer, nämligen personlig karaktär. Inte för att den här ep´ns fem spår är dåliga på något vis, men de saknar egensinne och det där lilla extra som kickar igång mig. Ett gediget hantverk har bandet dock åstadkommit och Brady Blade (utmärkt trummis bakom bland andra Emmylou Harris och Bob Dylan) har producerat skivan med den äran. Musiken får man närmast kategorisera som “vanlig” rock/pop, men med en känsla av alternativrockens taggiga strävhet. Froid har säkerligen en ljus framtid att gå till mötes, men ska det bli något underverk av bandet krävs det catchigare refränger och starkare melodier. Streetpet är en helt okay debutplatta och gruppen är lovande, men jag misstänker att Froid kan bättre än så här. Har jag rätt lär det visa sig när det är dags för fullängdaren.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …