Wednesday , February 28 2024

New Skin – New Skin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cleopatra Records, betyg: 7]

London-baserade New Skin har nyligen avslutat en USA-turné som förband till synthlegenden Gary Numan. I mina öron låter det som en fullt logisk sammansättning. New Skins debutalbum är producerat av Dave Allen (The Cure, Depeche Mode, Human League och Sisters Of Mercy). Återigen ett logiskt beslut. Lägg därtill att sångerskan Jen Janssons röst påminner om Siouxie Sioux och att hon tillsammans med gitarristen Gil har lyckats skapa en både läcker och intressant electropunkplatta. Fans av mörkt, synthbaserat 80-tal lär kissa på sig av förtjusning, trots att inte alla låtar håller världsklass. Tillräckligt många är dock tillräckligt bra för att albumet ska hålla ihop. Det finns dessutom en naken nerv och ett bra driv i de bättre låtarna. Direkt dåligt vill jag inte påstå att någonting är. Möjligtvis skulle vissa av spåren må bättre av ännu starkare melodier och refränger på sina håll. Det gäller dock inte inledande “New skin” som svänger utmärkt och aningen hotfullt, “In a box” som påminner mig om utmärkta 80-talsgruppen The Vyllies, eller läckra “This show”.
Med tanke på att New Skin är ett debutalbum finns det goda skäl att ana en intressant utveckling framöver hos det här bandet. När det börjar så här bra kan det gå hur långt som helst. Undertecknad ser fram emot spännande kommande skivor och livegigs.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …