Saturday , February 24 2024

Neurosonic – Drama Queen

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Bodog Music/ Bonnier Amigo, betyg: 7]

Bakom namnet Neurosonic döljer sig en kanadensisk herre vid namn Jason Darr. På Drama Queen ägnar han sig åt diverse musikstilar som melodisk industrirock med hårdrocksgitarrer, udda rytmer och rapliknande sång. I alla fall i de inledande spåren “So many people” och “Are solar”. Därefter bryter han av rätt rejält och presenterar sin version av Beatles och Beach Boys, men med tämligen hårda gitarrer i refrängerna. Detta sker i “I will always be your fool” och “Me myself and I”. Därefter blir det rakare, men fortfarande melodiös hårdrock i “Crazy Sheila”. Så där fortsätter herr Darr att kasta sig mellan genres och stilar. Ibland är det stråkförsedd pop, ibland grövre virke. Och faktum är att det är rätt kul och ofta riktigt bra.
Darr sjunger utmärkt, vet hur man ska bibehålla lyssnarens intresse och märkligt nog känns inte Drama Queen som en ojämn eller splittrad skiva. Tvärtom fungerar den riktigt väl och merparten av de tolv spåren är underhållande och tilltalande. Melodierna känns ofta kommersiellt gångbara, vilket är aningen oväntat och Neurosonic skulle säkert kunna få upp en och annan låt på listorna. Det väsentliga är dock att Drama Queen är en trevlig platta att lyssna till, för det är den. Däremot tycker jag att konvolutbilden har väldigt lite med innehållet att göra och tyvärr kan nog det få en och annan att avstå köp, alternativt göra en köpare besviken.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …