Saturday , April 20 2024

Dependent tackar för sig

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Jonaz Björk)

I samband med släppet av nya samlingsskivan “Dependence – Next Level Electronics Vol 2” meddelar tyska kavlitetslabeln Dependent att man lägger ner sin verksamhet, som helt enkelt inte har ekonomisk bärkraft som följd av fildelningen på Internet. Som sifferexempel nämns senaste skivan med Seabound som sålde i 2500 exemplar över världen under två veckor och samtidigt laddades ner över 5000 gånger under första veckan, och då endast på en av alla fildelarsajter.

Med hänsyn till labelns artister, som under året kommer att bli hemlösa, avser ändå Dependent att avsluta med flanan i topp och kommer därför att genomföra de planerade skivsläpp som fanns vid årsskiftet med bland andra Rotersand, Autoaggression, Suicide Commando och Pride And Fall.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …