Neikka RPM – Rise of the 13th serpent

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Alfa Matrix, betyg: 5]

Enligt skivbolaget Alfa-Matrix så levererar Neikka RPM en musikstil som de kallar “Industrial N ' Beats” och de ska befinna sig i gränslandet mellan Front 242’s Re:Boot-platta och The Prodigys ’The Fat of the Land’.
En beskrivning som jag finner rätt hygglig faktiskt, det är sällan som ett skivbolags beskrivning på dess band stämmer in.

Jag har inte hört Neikka RPM förrän nu och jag måste säga att det är en rätt trevlig bekantskap som jag sprungit på.
‘Rise of the 13th Serpent’ är genomgående en rätt trevlig skiva med gästinhopp av Claus från Leaether Strip, J3 från à; GRUMH…, Len från Implant och Claus Kruse från Plastic Noise Experience.

Variationen är bred och jag tror att de flesta som är intresserade av en bred elektronisk kultur kan finna något på denna platta.

’Shackles Of Steel’ är en låt jag fastnade väldigt mycket för. Med suveräna perkussions, bisarr sång och vrickade ljud kan detta bli en suverän dansgolvspärla.
Alla dj:s på Tech Noir och liknande syntklubbar kommer med all säkerhet att spela ’Storm of hell’ mer än en gång. En låt med feta syntbeats och viskande sång av Rexx Arkana (från bl.a. Brüdershaft och FGFC820).

Efter genomlyssningen av ‘Rise of the 13th Serpent’ så kan jag inte påstå att jag på något sätt kände mig berikad, men lusten finns ändå där. Den är varierande nog för att man inte ska bli uttråkad, men ändå rätt vass inriktad på specifika ljud och landskap.

Väl värd att spana in och komma ihåg, något som dock kan vara lättare sagt än gjort, med tanke på bandets rätt bisarra val av namn.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …