Thursday , February 22 2024

Enigma – A Posteriori

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Virgin, betyg: 3]

Det är över 15 år sedan Enigma slog igenom med hitsen “Sadeness Part I” och “Mea Culpa Part II”. Då var Michael Cretus musik en blandning av bland annat dansmusik och gregoriansk munksång och det är egentligen inte så mycket som har ändrat sig sedan dess. Dansmusiken har fått stå tillbaka lite men Cretus förmåga att skapa snygg harmonisk musik finns definitivt kvar. När den första skivan kom var Enigma nyskapande, idag finns det gott om liknande musik och Enigma tillhör inte de bästa längre. “A Posteriori” är alldeles för slätstruken och fantasilös för att det ska kännas intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …