Thursday , February 29 2024

Snuffed By The Yakuza – Everybody´s Gonna Die Tonight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alleycat Records, betyg: 6]

Yakuzan har fortfarande inte avlivat det här vildsinta Uppsala-bandet. Everybody´s Gonna Die Tonight är gruppens andra fullängdare och det går undan i svängarna, så de är högst levande. Sexton låtar har bandet pressat in på cd´n och som på det självbetitlade förra släppet finns det inte ett spår här heller som ens närmar sig tre minuter i längd. Med andra ord: blinkar du finns det risk att du missar en låt. Går du ut för att pissa missar du säkert tre.
Detta är naturligtvis både på ont och gott. Gott därför att de sämre låtarna försvinner förbi illa kvickt, ont därför att de bra grejerna inte får den tid på sig som krävs för att de ska sätta sig i medvetandet ordentligt. Snuffed By The Yakuza bibehåller således den charm de visade prov på vid debutsläppet. Förmågan att skriva låtar har utvecklats positivt och materialet spänner över ett något vidare fält än tidigare. Men fortfarande känns det som att man vill ha längre versioner av de bästa spåren. Jag tänker på kul låtar som “Higher heights” och medryckande “Price on your head” till exempel. Och då bör man veta att dessa redan hör till de lite längre alstren, då bägge överstiger två minuter styck.
Hur som haver: Yakuzans punkiga energi och frenetiska urladdningar finns det inget att klaga på i alla fall. Lyssna på “Fast livin´” så fattar ni vad jag menar. X-2000, släng dig i väggen!

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …