Wednesday , February 28 2024

16 Volt – The Best Of 16 Volt 1993 – 2003

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Cleopatra Records, betyg: 7]

Har du liksom jag, missat Eric Powells konstellation 16 Volt tidigare, så kan du göra något åt misstaget i efterhand. En idé är helt enkelt att inhandla den här dubbel-cd´n. På disk ett får du nämligen gott om smakprov från albumen WSDM (Wisdom, 1993), SKN (Skin, 1994), LDC (Let Down Crush, 1996) och SCN (Super Cool Nothing, 1998). Den andra disken innehåller en live-konsert som lär tilltala inbitna fans. Varför ska du kolla in den här plattan närmare då? Jo, det ska du göra om du gillar band som KMFDM (som 16 Volt turnerade tillsammans med under 2002) och andra som gör stenhård industrirock där även elgitarrer har en plats i ljudbilden. Du kan också göra det för att du är intresserad av producenter som David Ogilvie (Nine Inch Nails och Skinny Puppy) och Keith Auerbach (Ministry). Men framförallt ska du checka upp 16 Volt eftersom Powell har lyckats göra en jäkla massa coola och stenhårda låtar. Hur materialet och framförandet har utvecklats hörs rätt tydligt då man tagit tre låtar som smakprov från WSDM och fyra var från de återstående albumen. Det är alltså en hel del musik du får för pengarna. Vill du sedan ha mer av samma vara så håll ögonen öppna. En ny platta ska ligga inspelad och den beräknas att släppas i början av 2007. Skapelsen heter FullBlackHabit och lär garanterat hamna i en cd-spelare nära mig.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …