Thursday , February 22 2024

Frozen Plasma – Emphasize

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Infacted Recordings, betyg: 7]

Duon Frozen Plasma har nyligen släppt sin andra EP från debutplattan “Artificial”. “Emphasize” är namnet på EP’n och gruppen fortsätter envist att ge sina skivor titlar som inte direkt motsvarar någon låttitel. Istället är det “A Generation Of The Lost” som är huvudnummret i fyra olika remixar. Tveklöst bäst är “Les Anges De La Nuit Rmx” med hetsigt tempo och hyfsat mycket känsla av club-retro. Även “Hypocrite” från albumet finns med, tyvärr i en lite trög remix av Torben Wendt från Diorama.

Eftersom Frozen Plasma tycks ha ett i det närmaste oändligt förråd av låtar innehåller “Emphasize” ytterligare fem unika spår. Futurepopballaden “King Of Pain” är strålande och Pet Shop Boys-covern “I Get Excited (You Get Excited Too)” drar fram som en skenande elefant med discoglitter. Men spåret jag allra först fastnar för är “Warmongers” som osökt får mig att tänka på Imperiets utmärkta (och alltid lika aktuella) “CC Cowboys” från 1985.

“Emphasize” är en utmärkt platta och man kan inte låta bli att undra hur länge duons sprudlande kreativitet kan hålla i sig innan det börjar bli för mycket av samma sak.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …