Wednesday , February 21 2024

Papa Roach – … To Be Loved

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Geffen Records, betyg: 5]

Hårdrockande Papa Roach är tillbaka med en ny singel. Skivan innehåller två versioner av låten “…to be loved” och den bör inte göra fansen besvikna. Energin finns här, melodin är tydlig och enkel att ta till sig. Refrängen likaså. Texten handlar om att vilja bli älskad och musiken är hård, men inte för hård för att riskera att uteslutas av amerikanska radio-dj´s.
Med andra ord är upplägget som gjort för en hit. Nyskapande är inte att tänka på. Vi känner alla igen oss i pappa Kackerlackans värld och ingen lär bli besviken på resultatet. Såvida man inte förväntar sig extrem förnyelse förstås.
Kort sagt: detta är en trevlig låt och går det som maskineriet tänkt så lär vi alla få höra “…to be loved” framöver, via radio och tv-kanaler. Hur länge vi sedan minns slagdängan efteråt är en annan femma, för särdeles originell är den inte.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …