Wednesday , February 21 2024

The Search – Bloodbath & Bazaar Of Lush Loose Limbs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Soundlevels, betyg: 6]

“Bloodbath & Bazaar Of Lush Loose Limbs” består egentligen av två album/inspelningar samlade på en och samma CD, därav skivans delade namn.

Första delen, “Bloodbath”, består av sex tunga, mörka spår som ger mig rysningar av välbehag. Anledningen till detta är förmodligen att jag direkt associerar till anrika labeln 4AD och de första plattorna med Clan Of Xymox, Dead Can Dance och Cocteau Twins. Stämningarna, sounden, tempot, ja alltihop får “Bloodbath” mest att likna en hyllning till dessa artister, något jag knappast invänder emot. Snarare tvärtom.

“Bazaar Of Lush Loose Limbs” är däremot mer konventionell rock. Men även här hör jag, som på grund av skivans första del dragit iväg på tidsresa, kopplingar till gamla favoriter som exempelvis The Alarm, New Model Army och New Order. Det handlar med andra ord fortfarande om stämningsfull musik, men nu betydligt ljusare med högre tempo och mer “vanlig” rockkänsla.

Jag föredrar skivans första del, även om hel plattan funkar bra. Jag tycker dessutom att det är kul att höra idag höra influenser från de mer bortglömda artisterna från igår. Och blir definitivt mer nyfiken på vad The Search har att erbjuda ytterligare.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …