Wednesday , April 17 2024

V/A – Elektrisch!

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jörgen Malmqvist)

[album, Major Records, betyg: 6]

Elektrisch! har som idé att bjuda på tidigare inte släppta och/eller ovanliga klubbmixar av både kända singlar med mindre kända albumspår. Wolfsheim, Soft Cell, Erasure, Boytronic bidrar alla med bra spår, men när Alphavilles gamla klassiker “A Victory Of Love (2Players Remix)” dyker upp får skivan ett rejält uppsving. Här har man verkligen lyckats att behålla känslan från originalet men ändå med en ny touch, fantastiskt. Skivan snurrar vidare med NamNamBulu, Mesh, X-perience och In Strict Confidence. Client sänker tempot jämfört med tidigare spår och följs av ett betydligt tyngre och ett snabbare och dansantare spår i form av Witt “Wo Versteckt Sich Gott? (Vnv Nation remix)” och Joke Jay “32 Zacken (Knallhacken remix)” och allt avslutas med Unheilig och De/vision.

Sammantaget innehåller samlingen ett starkt urval av låtar. På minussidan hamnar en del ointressanta remixar, bl a De/Vision “The End (Extended Club version)”. Dessutom känns låt-valen/ordningen inte helt klockren. Förhoppningsvis tar nästa skiva i elektrisch!-serien ett steg i rätt riktning.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …