Giri – Giri

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, RoastingHouse Records/ Playground, betyg: 8]

Bortsett ifrån ett gäng fräcka låtar som lättast placeras någonstans mellan brittiskt 60-tal och modern indierock, är det synthen och sitaren som ger Giri sin personlighet. Dessutom är sången utmärkt och svänget fungerar fint.
Visst är det retro så det förslår med “Sympathy for the devil-kören” i “Back to square one” och den sjukt coola synthen i samma låt, men vad gör det när Giri har använt influenserna på ett så här lovande vis? Mer schyssta synthar blir det i tv-deckarlåten “Shadows of a doubt” och både “Clean” och “Save me” låter nästan äckligt hitiga till sin karaktär. Men det är samtidigt två bra och starka låtar. Sådana finns det fler av, som funkiga “Roots”, medryckande “Stuck in between” och inledande “Do it” som samtliga gör mig på mycket gott humör. Det här bandet vet hur man levererar verser och refränger för att få ut det mesta av bägge delar.
Med några få undantag, främst mot cd´ns slut, är Giri således en riktigt lyckad och varierad rockplatta där det händer mycket och kompositionerna är ofta, i all sin enkelhet, väldigt tilltalande och minnesvärda. Jag vet absolut ingenting om Giris bakgrund, men likt en amatörastrolog vågar jag spå bandet en alldeles lysande framtid så länge de fortsätter i den här riktningen.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …