Saturday , February 24 2024

Implant – Fading Away

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alfa Matrix, betyg: 7]

Anne Clark och Claus Larsen ifrån Leaether Strip gästar på belgiska Implants nya remix-cd och den låter delvis riktigt bra. Även Zombie Girl och Unter Null bistår med en del vokala inslag och ger den synthetiska maskinparken mänskligt liv.
Framförallt är det plattans första hälft som är riktigt skön och cool. Därefter slaknar intresset och mot slutet är det inte så kul längre. På Fading Away samsas dock både industri, electro, techno och synthpop. Det gungar, svänger, rockar och pumpar om de mest lyckade kompositionerna. Dessa bör inte lämna något fan av modern, elektronisk musik otillfredsställd. Några exempel på höjdpunkter är den första versionen av synthpopiga “Your world” som Implant själv mixat, närmast EBM-dunkande “No danger” och Zombie Girl-mixen av titelspåret. Även science fiction-futuristiska “Was it always this way?” och Cut.Rate.Box-mixen av mörka “Murderer´s thoughts” fungerar fint för min del.
Remixplattor är inte alltid det roligaste, men i fallet Fading Away fungerar det ovanligt bra, vilket i och för sig inte är så konstigt när merparten av grundmaterialet är starkt. Att jag tröttnar lite mot slutet beror mest på att flera låtar återkommer i mindre medryckande versioner, men dåligt blir det aldrig och som helhet är Fading Away en klart trevlig platta.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …