Wednesday , February 21 2024

Diverse artister – Infacted Volume 3

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 6]

Jag har i flera andra recensioner hyllat samlingsplattor som bjuder köparen på något extra, då oftast för den specifika skivan lite exklusiva, eller i alla fall några intressanta, remixer. Infacted Recordings har fattat exakt vad detta innebär, och senaste labelsamlingen “Infacted Volume 3” innehåller, förutom en riktigt bra blandning, även en del mixar jag inte hört förut. Nu kan det tilläggas att en skiva med unika remixer inte per automatik får högt betyg, mixarna bör dessutom tillföra något nytt.

Den mest iöronfallande mixen är VNV Nations “Chrome (27.2 Mhz Mix by Modcom)” som ger en helt ny dansdimension åt låten, men även Orange Sectors ” Kalt wie Stahl (Infacted Version)” har bakats om och låter lustigt nog nästan mer Spetsnaz än vad Spetsnaz själva gör. Ytterligare en ny favoritmix hittar jag i XP8’s “Bleed and Shout (Rhesus Remix by Angels & Agony)” där det svänger i perfekt balans mellan XP8 och Angels & Agony.

Just Spetsnaz medverkar inte på plattan, men den antyder ändå att Tyskland just nu befinner sig under en svensk invasion. På skivan återfinns Code 64, Necro Facility, Z Prochek, Militant Cheerleaders On The Move, Sturm Café och NVMPH. Faktum är att de svenska bidragen utgör en tredjedel av innehållet!

“Infacted Volume 3” är helt klart en lyckad samling som innehåller smått och gott för de flesta smaker, klart värd att lyssna närmare på.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …