Wednesday , July 17 2024

Bowiemusiker hjälper Strasse

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Förra årets comebackskiva Transylvanian Flower med svenska Strasse ska nu följas av ytteligare en fullängdare. Denna gång får gruppen hjälp från oväntat håll. I en intervju i GT berättar sångaren Rustan Rydén att det är David Bowies musiker från Spiders From Mars som kommer att ansluta.

Pianisten Mike Garson är på väg till inspelningen som nu är i fullgång (mest känd för sin insats på David Bowies “Aladdin Sane” 1972).

– Det är David Bowies Reeves Gabriels som jag har haft kontakt med. Tydligen så har Mike Garson lyssnat på Strasse tidigare och upptäckt Transsylvanian Flower. Så nu har han hört av sig. Men än vågar jag inte säga för mycket säger Rustan Rydén till GT.

GT har även fått ett rykte som säger att David Bowie själv skulle vara intresserad av att spela saxofon på kommande skivan vilket Rustan kommenterar svävande med.
-Ja, det sägs att han ska komma till Hisingen.

Strasse har tidigare arbetat med kända musiker. Redan på 80-talet knöt bandet kontakter över hela musikvärlden. Magnus Uggla och Ultravox sångare Midge Ure har agerat producenter till gruppens skivor. Konstnären Andy Warhol fanns i göteborgarnas bekantskapskrets.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …