Saturday , April 13 2024

Daft Punk – Musique vol.1 1993-2005

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Philip Assarson)

[album, EMI Virgin Music, betyg: 0]

Duon i Daft Punk, Guy Manuel & Thomas, har nu släppt sin första samlingsskiva “Musique vol.1”. Samlingen sammanfattar deras nu tioåriga ensemble av radio- och clubhittar, och även ett par lite roliga remixer. Bland annat återfinns “One more time”, “Around The World” och “Rollin & Scratchin”. Dock saknar jag den Daft Punk låt som jag föll pladask för redan första gången jag hörde den, nämligen “Fresh” med sina rullande vågor i introt och funkiga melodi. Det är en guldklimp som på denna skivan lyser med sin frånvaro. Som plåster på såren hittar jag istället en DVD för Daft Punk älskaren med musikvideos och “behind the scenes” material. Men “Musique vol.1” innehåller inget sensationellt eller banbrytande nytt, utan blir mest utfyllnad. Och betyget blir därefter.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …