Beyond the Void – I am your Ruin

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Fear Section, betyg: 0]

Beyond the Void är ett tyskt metall/goth band som nu släpper sin andra CD.
“I am your Ruin” är en pompös metall/goth platta där bandet försöker att gå så långt in i den mörkaste gothtunneln som det bara går. Sångaren Daniel Pharos anstränger sig till det yttersta för att locka fram de mörkaste tonerna ur sina lungor. Ibland tenderar det till att bli lite smått patetiskt och förargelseväckande dåligt. “I am your Ruin” är dock en helt ok platta musikmässigt. Bandet får ihop ett maffigt och genuint sound som ligger till grund för bra låtar. På sina ställen liknar det hela Meatloafs mörkaste stunder och ett rockigare Malaise. Naturligtvis kan sångarens röst inte på långa vägar mäta sig med Meatloaf. “Ruinborn” och “Reality Won't Do” är låtar som sticker ut från mängden.
“I am your Ruin” är en helt ok goth/metall platta som jag gärna sätter på i min CD-spelare nu när gothhimlen i min värld i övrigt ser väldigt mörk ut.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …