Wednesday , February 28 2024

Juni Järvi – The Stars Above Indian Lake

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Sound Like An Orange/Basstone Music, betyg: 0]

Den här debutsingeln överraskade mig. Namnet Juni Järvi och omslagsbilden fick mig att tro att det skulle vara en kvinna som sjöng. Således hoppade jag till lite när Juni Järvi visade sig vara en ung man med tämligen mörk stämma som framförde titelspåret.
I “Falling down like snow” sjunger han ljusare och när jag läser på lite får jag veta att Juni Järvi är en stockholmare, döpt till det något mindre fantasifulla namnet Mikael Bengtsson. Denne herre spelar allting, sjunger och har skrivit låtarna. På sina håll låter det smått amatörmässigt på ett alternativpopssätt, men låtarna är bra och charmiga, så jag kan köpa den biten. Faktum är att titelspåret påminner mig om Joy Division medan “Falling down like snow” andas Twin Peaks-stämning och det är aldrig fel. Som sista låt kommer en över sju minuters synthknarrig remix av “The stars above indian lake” som inte heller är tokig. Jag gillar Juni Järvis vemodiga, vackra melodier och det ska bli spännande att se hur fullängdaren som planeras till i sommar komma att låta. Den här singeln är i vilket fall som helst lovande.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …