Friday , December 9 2022

Vapnet – Jag vet hur man väntar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Hybris/Border, betyg: 0]

Det börjar bra! Inledande “Storgatan” och “Thomeégränd” är svängig svensk pop av hög kvalité. Sen fortsätter det, genom hela Östersund, vartenda gathörn passeras förbi. Jag har aldrig varit där, men hänger glatt med ändå. Men efter “E14”, en instrumental låt i högt tempo som får mig att tänka på Håkan Hellström, händer något. Det svalnar av, är inte riktigt samma glöd, som att tröttna efter några varv i en alltför liten stad. Fast egentligen handlar det inte om Östersund, även om du åker därifrån sitter minnena kvar, “varje hjärtgrop bär ett gatunamn”.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Morabeza Tobacco - Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco – Shadow Of The Cherry

Morabeza Tobacco består av Gustav och Vanilla. De albumdebuterade 2019 med en självbetitlad platta och …