Saturday , February 24 2024

Vapnet – Jag vet hur man väntar

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Hybris/Border, betyg: 0]

Det börjar bra! Inledande “Storgatan” och “Thomeégränd” är svängig svensk pop av hög kvalité. Sen fortsätter det, genom hela Östersund, vartenda gathörn passeras förbi. Jag har aldrig varit där, men hänger glatt med ändå. Men efter “E14”, en instrumental låt i högt tempo som får mig att tänka på Håkan Hellström, händer något. Det svalnar av, är inte riktigt samma glöd, som att tröttna efter några varv i en alltför liten stad. Fast egentligen handlar det inte om Östersund, även om du åker därifrån sitter minnena kvar, “varje hjärtgrop bär ett gatunamn”.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …