eMiL Jensen – Orka Då

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Frans Jahnstedt)

[album, Adrian/Border, betyg: 0]

Emil Jensen är tillbaka med det svåra andra albumet. Han fortsätter att leverera vispop på mjuk skånska med texter av allra högsta kvalité. Musiken har han skrivit tillsammans med Marcus Cato. I låtarna varieras det med bland annat piano, gitarr, cello, melodika och synt. Ja, mycket är sig likt från förra skivan. Men vad gör väl det? Emil har hittat ett eget sound och sånt ska uppskattas, dessutom gör han det bra. Att han tagit in Edda Magnusson på sång och kör var ett smart drag. Deras röster passar perfekt tillsammans som i “Hur lyckliga kan vi bli”. Det är en jämn skiva, inga floppar. Jag vill dock lyfta fram “Jorden runt i motvind” och den avslutande stråkorgien “Sländornas dag” lite extra. Framförallt är Emil en texternas man men visst blir det mycket trevligare med vackra melodier till.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …