Saturday , April 13 2024

Atomic Swing – The Broken Habanas

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, National, betyg: 0]

Atomic Swings genombrott med “Stone me into the groove”, “Smile” och albumet A Car Crash In The Blue kan knappast ha undgått någon med åldern inne på 90-talet. Det här bandet var riktigt stort under en kort period. Efter två mindre framgångsrika album försvann dock Atomic Swing spårlöst och nu, nio år senare, är de alltså tillbaka med sättningen intakt. Det låter ungefär som det gjorde i början: vit, snäll pop med catchiga refränger, tydliga melodier och med såväl 60- som 70-talsinfluenser ständigt närvarande.
The Broken Habanas lär tillfredsställa fansen ifrån förr. Plattan innehåller gott om starka låtar, men själv hade jag önskat ett tuffare sound. Emellanåt känns det lite för vekt och blekt för min smak, men så kände jag även då Atomic Swing breakade. Med tanke på åren som gått hade jag nästan förväntat mig att Niclas Frisk och company skulle ha uppdaterat soundet och anammat en fläskigare och något bluesigare ljudbild, men istället har de valt den säkra vägen och ur kommersiell synpunkt är det säkert vettigt.
Låtmässigt finns det ett flertal höjdpunkter på The Broken Habanas. Inledande “The flasher”, “Deam on” som Jerry Williams haft en hit med tidigare, funkiga “Venus addiction”, “Mystifying” och “Pilgrim” är till exempel alla trevliga poplåtar av hög kvalitet.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …