Wednesday , July 17 2024

Leather Strip – Walking on Volcanos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[ep, Alfa Matrix, betyg: 0]

Nu har Claus Larsen fått upp ångan ordentligt. Av bara farten släpper Leaether Strip en ny EP inför sommaren till alla hängivna fans.
I inledande “Walking on Volcanos” väljer Claus Larsen att dra ned på tempot och bädda in Leaether Strip i en poppigare kostym. Borta är vocoders och Claus gapande stämma. Istället försöker Claus sig på att sjunga ordentligt. Resultat är oroväckande dåligt och det låter faktiskt falskt på sina ställen. Sin revansch tar Claus genast i följande “Hate & Fear” och “Dying is Easy, Life is Harder (abused)” där Claus återigen sjunger “på riktigt”, fast den här gången med ett bättre resultat. Bandet visar var de står i frågan huruvida USA tar hand om fångarna på Guantanamo i låten “How far is it from Auschwitz to Guantanamo”. En spännande skräckkänsla infinner sig i denna låt som jag personlig sätter som min favorit på EP’n. Sammantaget är det här i stort sett en fulländad EP. Jag gillar dock inte bandets lekfulla ton i “I love the Sound of Acid Rain”. På något vis känns det helt enkelt inte rätt.
Leather Strip är väldigt produktiva när de väl vill. Förhoppningsvis fortsätter Claus Larsen i denna takt och förgyller vår vardag med bra musik.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …